Bones of the Hills

08-08-2009 » Book List » To comments

Bones of the HillsJeg hadde ikke planlagt å lese alle Conqueror-bøkene så raskt, men det var bare for vanskelig å la være. Noen dager har jeg ikke klart å legge fra meg boken før utpå morgenkvisten! Dette er nemlig den tredje boken i serien om Genghis Khan. Scroll ned på hovedsiden min for å lese de første omtalene.

Det smertelige er at dette var siste bok om Genghis Khan. Beklager om jeg spoiler, men Genghis Khan dør faktisk. Ja, helt sant. Og det skjer i denne tredje boken. Som Iggulden allerede har uttalt, blant annet på sin hjemmeside, så vil neste bok i serien handle om Kublai Khan. Den vil komme ut til neste år.

Bones of the Hills er den foreløpig lengste boken i serien og handler primært om korstoget mot muslimene som provoserte khanen. I utgangspunktet ville Genghis fortsette erobringen av kineserne, men meldinger om at hans utsendinger i vest har blitt slaktet, får ham til å ta hele sin nasjon på tvers av kontinentet for å knuse den nye fienden.

Der møter Genghis en hær på cirka 200.000 mann. 40.000 av dem kavaleri og blant annet 80 elefanter. Det blir det største slaget siden Badger’s Pass. Vanvittig spennende! Genghis må også ta et oppgjør med de fryktede assassinerne, som ga navnet til ordet «assassin» – som for øvrig er arabisk for «guardian». Det var en sekt med sjiamuslimske fundamentalister som snikmyrdet hvem som helst for gull. Det er en sekvens der som ville fått David Gemmell til å glise i graven, om han kunne lest boken. Hvilket ga meg veldig lyst til å lese Drenai-sagaen på nytt.

Det jeg liker minst i denne boken, er alt som har med Jochi å gjøre og hvordan Genghis håndterer det. Kanskje slik det var, men jeg likte det bare ikke. Ellers veldig lite å utsette på. Flott fortellerteknikk og et flytende språk som er veldig godt tilpasset sjangeren.

Karakter: 8/10


Add a comment