Om forfatteren

 

Erik Martenson ble født – og vokste opp – i Ishavsbyen Tromsø, under midnattsolen i 1971. Han er tredje generasjons bokhandler, men har også jobbet som reporter for en rekke bransjeblader og som befal og instruktør i Forsvaret, deriblant Heimevernets innsatsstyrke.

Sommeren 2011 vant han Juryens spesialpris i Schibsted Forlags manuskonkurranse for ungdomsbøker, og i 2014 ble hans første roman utgitt under tittelen Skyggespinneren. Det er første bok i serien Den siste Navigatør, og det er totalt planlagt åtte bøker. Oppfølgeren kom ut våren 2016, med tittelen Lietas drøm. Sjangeren er science fiction. Forlaget heter nå Vigmostad & Bjørke.

Når han ikke skriver romaner, er Erik å finne på Eplehuset Tromsø, hvor han selger Apple-produkter til byens borgere. Han er ofte innom SATS og er en miljøbevisst syklist. Fritiden går med til å lese bøker og se filmer og TV-serier. I ferien reiser han gjerne verden rundt, og Erik har blant annet bodd i Beijing, hvor han gikk på skole for å lære mandarin og trene kinesisk kampsport.

For mer informasjon, bruk kontaktskjemaet eller følg forfatteren på Twitter.

Foto: Cherish Junyent